kalogirou_ηλεκτροκινητες_κουρτινες

Πώς τοποθετώ κουρτίνα ρόλλερ;

Πριν πάρετε την απόφαση για την εγκατάσταση ρολοκουρτίνας, πρέπει να προσέξετε τις κατηγορίες υφασμάτων και τις προδιαγραφές τους. Για τη σωστή απόφαση, ρωτήστε να μάθετε: Εξοικονομώ θερμότητα; Υπάρχουν εξειδικευμένα συνεργεία ; Η τοποθέτηση κρατάει πάνω από μισή ημέρα ; Πώς μετράμε ένα χώρο για να παραγγείλουμε ένα ρόλλερ;

Επιλογή κουρτίνας.

Οι κατηγορίες υφασμάτων ρόλλερ που υπάρχουν είναι:

Black out

Σ αυτή την κατηγορία έχουμε πλήρη συσκότιση 100% και συνήθως χρησιμοποιούνται σε χώρους που θέλουν απόλυτο σκοτάδι όπως κρεβατοκάμαρες, επαγγελματικοί χώροι κ.α.

Διάτρητα

Η κατηγορία αυτή μας επιτρέπει να βλέπουμε έξω, φιλτράροντας την ηλιακή ενέργεια, έτσι ώστε να προστατεύουμε το χώρο μας.

Το πέρασμα της διερχόμενης ηλιακής ενέργειας είναι 3% - 5% και 10% ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Μερικής συσκότισης

Στην κατηγορία αυτή υπάρχει η μεγαλύτερη γκάμα υφασμάτων ρόλερ όπως μονόχρωμα, εμπριμέ, μπαμπού, λινά κ.α τα οποία προσαρμόζουμε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Συνήθεις Ερωτήσεις πελατών

kalogirou κουρτινα με ύφασμα blackout

Μπορούν να με βλέπουν το βράδυ;

Με λεπτές κουρτίνες σας βλέπουν, όταν έξω έχει σκοτάδι και έχετε δυνατό φως στο δωμάτιο. Υπάρχουν υφάσματα μερικής συσκότισης (λέγονται Dimout) με τα οποία τη νύχτα, όταν έχετε ανοιχτό το φως, φαίνονται σκιές. Υπάρχουν, επίσης, υφάσματα πλήρους συσκότισης (Blackout ή Extra).

Εξοικονομώ θερμότητα;

Οι ρολοκουρτίνες θα μειώσουν την ποσότητα θερμότητας που μεταφέρεται μέσω των παραθύρων σας κατά 24%, διατηρώντας τα δωμάτια όπου είναι τοποθετημένες, πιο δροσερά το καλοκαίρι και θερμότερα το χειμώνα.

Επίσης, διατίθενται ρόλλερ εξοικονόμησης ενέργειας με ενεργειακά υφάσματα (SPC). Τα ενεργειακά υφάσματα SPC (Solar Protective Coating) διαθέτουν μεταλλική επίστρωση στην εξωτερική τους πλευρά και συντελούν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας αντανακλώντας το ηλιακό φώς. Παράλληλα προστατεύουν το χώρο από τις έντονες ηλιακές ακτίνες UVA και UVB.

Ποιες είναι οι πιο αποδοτικές επενδύσεις παραθύρων;

Οι κυψελοειδείς αποχρώσεις είναι οι καλύτερες και πιο ενεργειακά αποδοτικές επενδύσεις παραθύρων που μπορείτε να αγοράσετε. Χρησιμοποιούν θύλακες κυττάρων, για να παγιδεύουν αέρα γύρω από τα παράθυρά σας, κρατώντας τα δωμάτια σας ζεστά το χειμώνα και δροσερά το καλοκαίρι. Τα κύτταρα χρησιμοποιούν ένα μοναδικό σχεδιαστικό σχήμα παρόμοιο με μία κηρήθρα και συχνά αναφέρονται ως κηρήθρες.

Ποια είναι η τιμή για το ύφασμα μίας ρολοκουρτίνας;

kalogirou_ηλεκτροκινητες_κουρτινες Οι τιμές κυμαίνονται από 15€ το τετραγωνικό μέτρο για ένα απλό ύφασμα κουρτίνας μέχρι 90€ το τετραγωνικό μέτρο για ύφασμα ρολοκουρτίνας πλήρους συσκότισης (blackout).

Για παράδειγμα: μία τζαμαρία με ύψος 2.40 και φάρδος 1.30 απαιτεί 3.12 τετραγωνικά μέτρα υφάσματος που πρέπει να πολλαπλασιαστούν με την τιμή του υφάσματος, για να υπολογιστεί το τελικό κόστος.

Επίσκεψη στο χώρο σας.

kalogirou διαστάσεις κουρτίνας Η εταιρεία μας επισκέπτεται το χώρο σας και πραγματοποιεί σάρωση με ειδικό μηχάνημα και λογισμικό 3D για την ακριβή μέτρηση των διαστάσεων.

Αυτό μας επιτρέπει (ιδίως στους μεγάλους χώρους) να υπολογίζουμε με ακρίβεια χιλιοστού το μήκος της κουρτίνας ή του ρολού.

Σε περίπτωση που επιλέξετε ηλεκτρικές ρολοκουρτίνες ελέγχουμε την ηλεκτρική εγκατάσταση και εξετάζουμε τον τρόπο τοποθέτησης των ρόλλερ στον τοίχο.

Επιλογή ρόλλερ

kalogirou_ηλεκτροκινητες_κουρτινες Ενα ρόλερ αποτελείται από τον "άξονα", πάνω στον οποίο εφαρμόζεται ο μηχανισμός κίνησης (αλυσίδα ή ηλεκτρικό μοτέρ) και το ύφασμα.

Ανάλογα με το μήκος του "άξονα" και με τον τύπο του υφάσματος, ο μηχανισμός διαφέρει, γιατί μεταβάλλεται το βάρος που θα σηκώσει.

Για παράδειγμα, όταν βλέπετε 3 ρόλλερ Φ25 σημαίνει διάμετρος Ø 25mm που προτείνεται για διαστάσεις φάρδους έως 1,60m.

Ενα ρόλερ είναι max Φ45 γιά διαστάσεις φάρδους έως 2,60m

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν διαλέξετε χειροκίνητα ρόλερ και ενδέχεται αργότερα να θελήσετε αυτόματα, πρέπει να το προβλέψετε από την αρχή, ώστε να δίνεται η δυνατότητα από τον κατασκευαστή.

Ραφή Κουρτινών και Υφασμάτων

kalogirou_ηλεκτροκινητες_κουρτινες Οι ρολοκουρτίνες θα κοπούν και θα ραφτούν στα μέτρα σας ανάλογα με το άνοιγμα και το ύψος του ανοίγματος.

Τα υφάσματα θα κοπούν και θα ραφτούν στο δικό μας εργαστήριο με τελευταίας τεχνολογίας κοπτικές και ραπτικές μηχανές για ραφή υψηλού επιπέδου όπως: ρόμαν κλασικό (Roman), ρόμαν διπλής όψης, ραφή με τρούκς (πρεσαριστά), μπαλούν, απλή σούρα, λαμπρικέν, αμερικάνικη πιέτα, τιράντες.

Τοποθέτηση

kalogirou kasseta γιά ρολά Η τοποθέτηση γίνεται στον τοίχο ή στην οροφή με ειδικά συστήματα στήριξης για βέλτιστη εγκατάσταση. Ο μηχανισμός των ρόλερ κρύβεται μέσα σε κασέτες κάλυψης οι οποίες τοποθετούνται στον τοίχο ή στο ταβάνι. Για αρτιότερη αισθητικά εφαρμογή διατίθεται κασέτα κάλυψης μηχανισμού η οποία βάφεται σε όποιο χρώμα επιθυμείτε.

Συνήθεις Ερωτήσεις πελατών

Σε ποιο ύψος μπαίνει το ρόλερ σε μία μπαλκονόπορτα;

Είτε στην εσοχή της μπαλκονόπορτας, είτε 10cm πάνω από την μπαλκονόπορτα ή το παράθυρο είτε στην οροφή αναλόγως με το décor που θέλουμε να διαμορφώσουμε. Προσοχή: στην εσοχή του ανοίγματος, όταν το παράθυρο ανοίγει προς τα μέσα, πρέπει να υπάρχει περιθώριο τουλάχιστον 7cm για χειροκίνητο ρόλερ και τουλάχιστον 11 cm για ηλεκτρικό, ώστε να ανοίγει το παράθυρο.

Μπορεί να βιδωθεί το ρόλερ στον τοίχο ή στην οροφή;

Ναι, το ρόλλερ μπορεί να εγκατασταθεί στην οροφή ή στον τοίχο. Τα στηρίγματα είναι τα ίδια και κάνουν και για τις δυο περιπτώσεις.

Μπορούν να μπουν μεγάλα ρόλερ σε γυψοσανίδα και πώς μπορούμε να τα στηρίξουμε;

Σε γυψοσανίδα μπορούνε να μπούνε μεγάλα ρόλλερ ακόμη και ηλεκτρικά ρόλλερ που έχουν μεγαλύτερο βάρος, αλλά ο τρόπος στήριξης είναι τέτοιος που η τοποθέτηση πρέπει να γίνει από έμπειρους τεχνίτες. Κατά την τοποθέτηση χρησιμοποιούνται ειδικά μεταλλικά ούπα πρεσαριστά και ένα ειδικό μηχάνημα, για να τα πρεσάρει. Προτιμούνται τα ούπα Ficher καθώς είναι τα κορυφαία.

Πόσο κενό μεταξύ τους αφήνουν τα διαδοχικά ρόλλερ;

Τα διαδοχικά ρόλλερ αφήνουν περίπου κενό 3,5cm το ένα από το άλλο. Προτείνεται η λύση του ενδιάμεσου στηρίγματος με την οποία τα δύο ρόλερ στηρίζονται σε ένα στήριγμα, μειώνοντας το κενό ανάμεσα στα υφάσματα περίπου στα 2cm.

Πόσο χώρο καταλαμβάνουν τα ξύλινα στόρια με ύψος π.χ. 2,00 μ όταν ανεβαίνουν;

Τα ξύλινα στόρια είναι μια καλή κατηγορία στα είδη σκίασης και προσφέρουν ιδιαίτερη αισθητική . Ύψος περσίδας => ανυψωμένο ξύλινο στόρι: 1,00 μ => 17,50 cm, 1,50 μ => 22,50 cm, 2,00 μ => 27,00 cm, 2,50 μ => 33,00 cm, 3,00 μ => 38,00 cm.

Είναι δύσκολο να γίνει η τοποθέτηση από εμάς;

Η τοποθέτηση μπορεί να γίνει και από εσάς. Παρ'όλα αυτά, το τεχνικό τμήμα της επιχείρησης Καλογήρου έχει στην κατοχή του διάφορα εξειδικευμένα εργαλεία όπως αλφάδι λέιζερ για ευθυγραμμισμένη τοποθέτηση ή ειδικά ούπα, εάν ο τοίχος ή η γυψοσανίδα δεν είναι τόσο σταθερή. Είναι, επίσης, σε θέση να φροντίσει για διάφορες άλλες λεπτομέρειες, που μπορεί να προκύψουν στον εκάστοτε χώρο.

Μπορούμε να κρατήσουμε τον μηχανισμό και να αλλάξουμε το ύφασμα στα ρόλλερ;

Ναι, είναι δυνατό αλλά η τοποθέτηση του καινούριου υφάσματος πρέπει να γίνει από ειδικούς.

Πώς μετράμε ένα χώρο, για να παραγγείλουμε ένα ρόλλερ;

Εάν το ρόλλερ πρόκειται να τοποθετηθεί στην εσοχή του ανοίγματος του παραθύρου ή της μπαλκονόπορτας, το πλάτος πρέπει να μετρηθεί από την πάνω πλευρά, διότι η πάνω εσοχή ενδέχεται να είναι πιο στενή. Εάν τοποθετηθεί πάνω από το άνοιγμα του παραθύρου ή της μπαλκονόπορτας, το φάρδος πρέπει να εκτείνεται 8 cm από κάθε πλευρά (για παράδειγμα 8cm-150cm-8cm). Το ύψος μετράται είτε από το τέρμα του τοίχου είτε 10 cm πάνω από το άνοιγμα.

Εάν έχουμε ήδη ένα ύφασμα κουρτίνας, μπορούμε να το μετατρέψουμε σε ρόλλερ;

Όχι, δεν είναι δυνατό. Τα υφάσματα με τα οποία κατασκευάζονται τα ρόλερ είναι ειδικά γι αυτή την χρήση. Λόγω της πλαστικοποίησής τους, δεν πλένονται, όπως τα κοινά υφάσματα, αλλά είναι δυνατό να καθαριστούν μόνο τοπικά.

Πόσα cm πρέπει να είναι μια εσοχή, ώστε να τοποθετηθούν ηλεκτρικά ρόλλερ και να μην είναι εμφανή;

Για να τοποθετηθεί άνετα ένα ηλεκτρικό ρόλερ, η εσοχή εσωτερικά πρέπει να έχει πλάτος 10 cm και ύψος 12 cm, καθώς το στήριγμα του ηλεκτρικού ρόλερ έχει πλάτος 7 cm και κατεβαίνει στα 9,5 cm. Η παροχή του ρεύματος μπορεί να βρίσκεται σε όποια από τις δύο πλευρές (δεξιά ή αριστερά) εξυπηρετεί την ηλεκτρική εγκατάσταση του χώρου.

...Συνέχεια για αυτόματες ρολοκουρτίνες