Somfy_ηλεκτροκινητες_κουρτινες

Αυτόματα ηλεκτρικά ρόλερ

Ηλεκτρικά ρόλερ για κουρτίνες / στόρια

ρολοκουρτίνες  SOMFY

Τα ηλεκτρικά ρόλλερ έχουν μοτέρ αυτόματου ΣΤΟΠ, με ασύρματο χειρισμό (τηλεχειρισμός) ή ενσύρματο (με διακόπτες στον τοίχο).

Παρέχουν αθόρυβη λειτουργία, εύκολη ρύθμιση και αξιοπιστία. Διαθέτουν ικανότητα ανύψωσης.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ηλεκτρικών ρόλερ ανάλογα με το μέγεθος του παραθύρου, το βάρος και το πάχος του υφάσματος.

Η εταιρεία Καλογήρου διαθέτει ηλεκτρολόγους για τη μελέτη και την ηλεκτρική εγκατάσταση.

Συνήθεις Ερωτήσεις πελατών

Μπορούν τα υπάρχοντα χειροκίνητα ρόλερ να μετατραπούν σε ηλεκτρικά;

Είναι δύσκολο να μετατρέψτε υπάρχουσες χειροκίνητες ρολοκουρτίνες σε ηλεκτρικές, διότι ο άξονας και οι βάσεις στήριξης διαφέρουν.

Τι χρειάζεται για να τοποθετήσουμε ένα ηλεκτρικό ρόλερ σε ένα χώρο;

Χρειάζεται να υπάρχει παροχή ρεύματος είτε από την αριστερή είτε από τη δεξιά πλευρά του ανοίγματος, ώστε να συνδεθεί το μοτέρ. Μια παροχή ρεύματος μπορεί να δώσει ρεύμα σε πολλά ασύρματα μοτέρ, κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό στα ενσύρματα, τα οποία λειτουργούν με κουμπί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμη αναμονή ρεύματος, ένα καλώδιο, το οποίο όμως θα φαίνεται, μπορεί να συνδεθεί στην πλησιέστερη πρίζα.

Πόσο κοστίζουν τα αυτόματα ρόλερ;

Το κόστος εγκατάστασης ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των παραθύρων που καλύπτουν. Για παράδειγμα, ένας αυτόματος μηχανισμός ρόλερ 36" x 48" με μοτέρ μπορεί να κοστίσει από 300€ έως 600€.

Αυτόματες κουρτίνες ρόλερ

Οι αυτόματες ρολοκουρτίνες πρέπει να προγραμματιστούν, κυρίως, όταν υπάρχουν πολλές στον ίδιο χώρο. Επίσης, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε διάφορες ενέργειες όπως για παράδειγμα την ώρα που οι κουρτίνες θα σηκώνονται και θα κατεβαίνουν.

Οι ρολοκουρτίνες μπορούν να λειτουργούν και αυτόνομα χρησιμοποιώντας αισθητήρες αέρος - φωτός (ασύρματους ή ενσύρματους). Με τη χρήση «έξυπνων μοτέρ» (ανίχνευσης εμποδίων, αυτορρυθμιζόμενων φωτοκυττάρων ασφαλείας κ.α.) εξασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία των ρόλερ και προστατεύουμε τον χρήστη.

Αυτόματες ρολοκουρτίνες Somfy

Somfy Partner logo Η εταιρεία Καλογήρου συνεργάζεται με την γαλλική εταιρεία Somfy© και χρησιμοποιεί τους ασύρματους μηχανισμούς της με στόχο την προστασία του εσωτερικού του σπιτιού σας ή της βιτρίνας του καταστήματος σας.

Με τον ασύρματο χρονοδιακόπτη Chronis Smart RTS της Somfy , οι ρολοκουρτίνες σας μπορούν να ανέβουν και να κατέβουν αυτόματα τις ημέρες και ώρες που έχετε προγραμματίσει, προστατεύοντας πλήρως το χώρο σας από τις συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας.

Εξειδικευμένο προσωπικό ρυθμίζει τους διακόπτες και διαμορφώνει τον server.

Μπορεί η Alexa να ελέγξει τα ρολά Somfy;

Οποιοδήποτε προϊόν RTS με τεχνολογία Somfy, όπως κουρτίνες, σκιάσεις,τέντες που είναι συνδεδεμένο σε ένα Somfy myLink μπορεί να ελέγχεται χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές Alexa.

Πόσα ηλεκτρικά ρόλερ μπορούμε να χειριστούμε με ένα τηλεχειριστήριο;

Στα τηλεχειριστήρια τεχνολογίας RTS, δεν υπάρχει περιορισμός γιατί το τηλεχειριστήριο δεν έχει μνήμη. Ο περιορισμός είναι στο μοτέρ ή στον δέκτη που έχουν μνήμη. Το σύνηθες όριο καναλιών είναι 12,αλλά ενδέχεται να διαφέρει από προϊόν σε προϊόν. Για παράδειγμα, αν σε ένα τετρακάναλο μοτέρ αποθηκευτεί το ίδιο μοτέρ στο κανάλι 1 και στο κανάλι του γκρουπ, τότε έχουν δεσμευθεί 2 κανάλια από τα 12 που είναι διαθέσιμα .

Στα τηλεχειριστήρια io η επικοινωνία είναι είτε μονόδρομη είτε αμφίδρομη. Οι δέκτες και τα μοτέρ io δεν έχουν περιορισμό στα τηλεχειριστήρια αμφίδρομης επικοινωνίας (Nina, Tahoma, Connexoon) και μπορούν να ελεγχθούν με πολύ μεγάλο αριθμό τηλεχειριστηρίων αμφίδρομης επικοινωνίας.

Τα τηλεχειριστήρια Situo io & Smoove io είναι μονόδρομης επικοινωνίας και ο λόγος αυτού του περιορισμού είναι ο ίδιος με τα χειριστήρια RTS, μόνο που σε αυτή την περίπτωση ο συνήθης αριθμός καναλιών της μνήμης των σωληνωτών μοτέρ io είναι 9. Το Nina io έχει μνήμη και είναι αμφίδρομης επικοινωνίας, ενώ μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι 60 προϊόντα (αθροιστικά μοτέρ και δέκτες).

Μπορούμε με ένα τηλεχειριστήριο να ελέγξουμε την κίνηση διαφόρων ειδών σκίασης, όπως τεντών, ρόλερ ή ηλεκτρικών κουρτινών;

Ναι, μπορούμε με ένα κοντρόλ να διαχειριστούμε όλα τα είδη σκίασης, αρκεί τα μοτέρ να είναι της ίδιας εταιρίας π.χ Somfy

Αυτόματες ρολοκουρτίνες KNX

καλογηρου SOMFY

Οι λύσεις "έξυπνου σπιτιού" της εταιρείας μας βασίζονται στο "ανοιχτό" πρωτόκολλο KNX που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε τα προιόντα των μεγαλύτερων εταιρειών στο χώρο του "έξυπνου σπιτιού" όπως η LEGRAND, η ABB κτλ

Με τη χρήση της τεχνολογίας επιτυγχάνουμε αποτελεσματικότερη διαχείριση των αισθητήρων χρησιμοποιώντας αισθητήρες στάθμης φωτός, αισθητήρες υγρασίας, αισθητήρες θερμοκρασίας κ.λπ. Με αυτό τον τρόπο οδηγούμαστε σε καλύτερη διαχείριση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου ή νερού. Το σύστημα KNX αυξάνει την ενεργειακή κλάση των κτιρίων ή του σπιτιού σας.

Η εταιρεία μας, με το εξειδικευμένο προσωπικό της, προσφέρει λύσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του σύγχρονου αυτοματισμού, ενσωματώνοντας τα ηλεκτρικά ρολά στο ανοιχτό πρωτόκολλο KNX είτε πρόκειται για ένα διαμέρισμα είτε για μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.